H.C. Andersen og HesteHaveGård

Vi ved, at H.C. Andersen kørte gennem HesteHaveGård i sin hestevogn, når han kørte mellem slottene Lykkesholm og Glorup. Det er almindeligt kendt på egnen, at den store forfatter ofte opholdt sig på disse 2 slotte. Han har formentlig skrevet flere af hans eventyr under disse ophold.
Vi forestiller os, at H.C. Andersen har skrevet følgende i dagbogen.

Børn & figurer 002
H. C. Andersens Dagbog

Der er så dejligt derude på Landet. I dag skal jeg kjøre fra Glorup til Lykkesholm. Og Grev Moltke fra Glorup har lånt mig dette deilige Hestekjøretøj. På Veien kjører vi over Svindinge ud over Laundrup Mark og herfra går der en lille Vei ind over Hestehavegaards Marker. Og saa kjører vi ned over Aaen og jeg ser de store sorte Vandbøfler som ligger i Vandet på denne varme Sommerdag. Dem så jeg jo også på min Balkanreise for nogle Aar siden. Jeg havde ikke forestillet mig at jeg skulle see sådan nogle her på Hestehavegaard.

Og længere oppe mod Gaarden ser jeg en stor Flok gule Jerseykøer som lystigt æder Græs fra de grønne Marker. Og nu kommer vi ind på den dejlige Gaardsplads her på Hestehavegaard; jeg skjynder mig at bede Kusken gøre et stop her saa jeg kan handle i deres flotte Gaardbutik.

Og nu har jeg kjøbt for 4 rigsdaler Jerseyost som jeg vil tage med mig til Lykkesholm; Osten har den flotteste gule Farve, omtrent ligeså gul som det kjønne Slot Lykkesholm.

Og nu kjører vi den sidste kvarte Mil til Lykkesholm. Det er trods alt det smukkeste

Sted som jeg kjender på Fyen.

H.C Andersen, Juli 1853

EVENTY RALLEEN

I 2005 blev H.C. Andersen’ 200 års fødselsdag fejret i det ganske land. Vi valgte at fejre hans 200 års fødselsår med at omdanne 11 gamle elmetræer til skulpturer med H.C. Andersen-motiver. Alle er lavet af den dygtige trækunstner Allan Bo Jensen. Vi er meget stolte over det flotte resultat. Du kan se de flotte billeder nedenfor: